Individuele coaching

Bewust handelen en duurzaam veranderen

Ik beleef het leven als een voortdurend creatieproces. Zoals Rilke al schreef: ”Het leven heeft gelijk, in ieder geval”. Processen voltrekken zich in een cyclus van opbouw en verval. Daarbij staan we continue in verbinding met onze leefomgeving, en juist deze dynamische, wisselwerking is het gebied waar mijn begeleiding zich op richt.
Mijn aandacht richt zich op jouw denken, voelen, willen en doen, in relatie tot jouw (werk)omgeving. Om zo te komen tot jouw doelen.
De weg hier naar toe staat niet vast; wat is wenselijk, of misschien wel bittere noodzaak én haalbaar voor jou, gezien je functie en situatie op je werk?

Het zoeken naar antwoorden is de weg; die loopt meestal niet waar je ‘m verwacht! Want als ie daar liep, zou je alle oplossingen allang gevonden hebben..

Wij wantrouwen ons hart teveel

en ons hoofd niet genoeg.

Abbé Roux

 

Ik werk met diverse methodieken, om samen jouw kracht op te sporen. Afhankelijk van jouw natuurlijke eigenheid (dit ben ik van binnenuit) en de manier waarop je handelt (in de buitenwereld), maken we in samenspraak keuzes over de stappen op jouw professionele ontwikkelingsweg, waarbij ik als begeleider niets uit de weg ga. Want:

Wie geraakt wordt komt in beweging!

 

Praktisch:

Vooraf aan het coachtraject vindt een intakegesprek plaats, indien gewenst met de opdrachtgever. Ik werk doorgaans op basis van twee- tot driewekelijkse gesprekken, voorafgegaan door een reflectieverslag, met in totaal 10 tot 12 consulten. Een en ander wordt overeengekomen in een schriftelijk contract.